‘Ab imo pectore’

Praeses

Amicus Gijs ‘t Hart staat graag in het midden, vandaar dat hij ook de ideale praeses voor Ichthus is. Deze vrolijke jongeman komt oorspronkelijk uit het pittoreske Oud-Beijerland en is nu woonachtig in Rotterdam-Zuid. Samen met de vier andere bewoners van Huize Bonaparte verdiept hij zich in de levenskunst, drinkt hij af en toe een biertje en speelt hij vooral veel FIFA. Amicus Gijs heeft een hart voor Ichthus en werkt tot in de late uurtjes aan zijn bestuurstaken. Hij zorgt voor de juiste koers van het bestuur en voor het overzicht. Daarnaast leidt hij met vaste hamer de vele bestuurs- en plenaire vergaderingen. Buiten bestuurs- en thuissituatie besteedt amicus Gijs zijn tijd aan de heeren van Ignacio, zijn vriendin en natuurlijk ook aan zijn studie International Business Administration aan de Erasmus Universiteit. Meneer de praeses is een druk bezet man, maar ondanks dat zal hij met zekerheid dit ene waarmaken: Ichthus zal niet van haar koers afwijken.

Abactis

Amicus Han van der Sluijs vervult dit jaar de rol van abactis. Met zijn pen (of eigenlijk toetsenbord) geeft hij u middels abactiaaltjes, notulen en menig ander geschrift een kijkje in het verenigingsleven en zijn eigen brein. Samen met zijn 9 huisgenoten leeft hij in het alom bekende dispuutshuis ‘Domus Labyrinthos’ in Rotterdam. Amicus Han kan erg genieten van een goed gesprek in combinatie met een sigaartje in de ene hand en een glas whiskey in de andere hand. Daarnaast kunt u meneer de abactis altijd opzoeken als u zin hebt een goed filosofisch gesprek, een biertje of gewoon een flinke portie gezelligheid. Afkomstig uit Oude-Tonge studeert hij nu economie aan de Erasmus Universiteit. Dit jaar zult u vaak de mailtjes en berichten van meneer de abactis langs zien komen, dus dat wordt genieten!

Fiscus

Amicus Wim Klaassen heeft dit jaar als fiscus de verantwoordelijkheid over hoe uw (geleende) geld besteed wordt binnen Ichthus. Waar hij eerst zijn Bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit in Twente heeft behaald, heeft hij de fantastische keuze gemaakt om zijn studententijd in Rotterdam voort te zetten. Am. Wim is nu bezig met een master Supply Chain Management en een premaster Econometrie aan de Erasmus Universiteit. Naast zijn bestuurswerk en studie vult hij zijn tijd op met het brouwen van bier, motorrijden en avondjes met zijn Heerengenootschap Honoratus. Of het nu gaat om het tegelen van een badkamer of maken van een begroting voor Ichthus, Wim regelt het wel. Kortom, de ideale schoonzoon. Met zijn levenservaring, kennis en enthousiasme is Wim zeer geschikt voor zijn bestuurstaak als fiscus!

Assessor

Amica Inez de Jongh, mevrouw de assessor. Afkomstig uit de bloembollenstreek gaat ze het komende jaar voor de eerstejaars de bloemetjes buiten zetten.Met haar studie Integrale Veiligheidskunde heeft ze al menig aanslag weten te voorkomen. Vanuit haar thuisbasis Lisse, geniet ze inmiddels met volle teugen van het Rotterdamse. Hier mag ze soms vreugdevol arbeiden bij de lokale COOP als cassière, ook is ze actief op Schiphol als luchthavenbeveiliger. Enthousiast en vol energie zorgt ze altijd voor gezelligheid op alle plekken waar ze haar hoofd laat zien. Verder heeft ze in van alles aandelen en belegt ze er flink op los. Dit jaar gaat ze investeren in de sjaars!

Vice-Abactis

Amica Cornely van Dalen is dit jaar onze vice-abactis. Waar de Zeeuwen normaal gesproken goed vertegenwoordigt zijn in het bestuur, zal Cornely dit jaar het Zeeuwse belang alleen moeten verdedigen. Drie jaar geleden heeft ze haar thuishaven in Yerseke vaarwel gezegd en is trotse bewoonster van Huize OTOM geworden. Ze vertoeft hier samen met 4 andere Ichthianen en de gelegenheids huismuis op de 2e verdieping. In de spaarzame weekendjes dat ze in het Zeeuwse land verkeert, probeert ze haar opleiding Security Studies te bekostigen met het werk in een viswinkel. Dat ze daarom niet in Rotterdam maar in Leiden studeert, zullen we haar maar vergeven. Ze is enthousiast en optimaal voorbereid om de 15 commissies die onder het vice-abactiaat vallen te begeleiden. Daarnaast is ze een ster in het maken van gifjes, wat menig powerpoint al heeft opgefleurt. Ook beheert mevrouw de vice-abactis dit jaar de ledenadministratie en houdt ze nauw contact de alumnivereniging. Het enthousiasme en de inzet van amica Cornely is grenzeloos, wat haar de ideale vice-abactis maakt.