Dispuutshuizen
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Dispuutshuizen

Huize 'Bonaparte' 

Slechts 10 minuten verwijderd van de voetbaltempel van Nederland is Huize Bonaparte in het zwoele zuiden van Rotterdam het lichtend licht te midden van een donkere omgeving. Rijk gevulde boekenkasten, filosofische discussies en goede borrels typeren dit actieve dispuutshuis, waar 5 heren elkaars kennis en studentikoziteit naar een hoger niveau tillen. Daarnaast wordt de Civitas door deze heren een warm hart toegedragen, wat ertoe leidt dat zij een onmisbare bijdrage leveren aan alle facetten die de Civitas rijk is. Wees welkom om in de ruime en sfeervolle woonkamer te genieten van de aanwezigheid van deze heren en de geneugten des levens.

Adres
Bonaventurastraat 97C
 
3081 HC Rotterdam

 

Huize 'Casa Nova' 

Op de westelijke oever van de Delfshavense Schie ligt de mooie Mathenesserweg. Als avenue ten behoeve van de entree van de stad voor het verkeer van buiten de stad ligt deze weg geheel in lijn met het centrum van Rotterdam. En daar, juist daar, is de vestigingsplaats van Huize Casa Nova, een enorm actief huis binnen Ichthus. De woonstede van zes mannenbroeders van onze Civitas is een recentelijk gerenoveerd huis waar studie, gezelligheid en FIFA hand in hand gaan. We wonen op steenworp afstand van het Centraal Station, mits je hard gooit. We staan altijd open voor een gezellige borrel!

Adres
Mathenesserweg 21c
 
3027 HD Rotterdam

 

Huize 'Felix' 

Dit gelukkige huis van de Civitas bevindt zich in het mooie Delfshaven. Hier wonen vijf vrinden te midden van de vele shoarmazaken en graaiwinkeltjes. In dit roemruchte huis genieten deze vrinden van sigaren, whisky, een waterpijp, muziek, literatuur en heerlijke diners. Dit alles onder het wakende oog van onze huiskat Felix, die vertoefd in de woonkamer (die dit huis als een van de weinige rijk is). Wijze spreuken en besnorde mannen inspireren ons in onze dagelijkse bezigheden. 

Adres
Vierambachtsstraat 47c
 
3022 AD Rotterdam

 

Huize 'Fiorenzo' 

Huize Fiorenzo, het warm kloppend hart van Rotterdam-Zuid, is een huis waar een gemoedelijke, doch bij tijd en wijle epische sfeer hangt. Hier resideren drie heren die weinig ontberen. Afgezien van het feit dat ook de KLM meeprofiteert van ons stookgedrag, is het er goed vertoeven. Er wordt in de regel erg goed gekookt, op hoog niveau FIFA gespeeld, er worden diepe en van wijsheid doorspekte gesprekken gevoerd en op de dode momenten wordt er gestudeerd. Het is hier goed. Voel u vrij om het eens van dichtbij mee te maken en kom langs!

Adres
Wolphaertsbocht 180B
 
3083 MS Rotterdam

 

Huize 'Labyrinthos' 

Middenin Rotterdam, in het Scheepsvaartkwartier, ligt de Veerhaven, een pittoresk binnenhaventje met oude zeilschepen. Op een steenworp afstand vindt u de met rijke kroonlijsten belegde gevel van Huize Labyrinthos, een Rijksmonument uit 1862. Gelegen tussen Noord, Zuid, en West, is Huize Labyrinthos reeds vele jaren het centrum van Ichthus, sub voce 'in hoc signo vinces'. Zij is het grootste en oudste dispuuthuis van de Civitas en kenmerkt zich door stijl, gastvrijheid en zelfbewustzijn. De bewoners houden van de Maas en het leven dat zij heeft voortgebracht. Zij heten u dan ook van harte welkom het goede leven eens te komen proeven! 

Adres
Calandstraat 8b
 
3016 CB Rotterdam

 

Huize OTOM

In het mooie westen van Rotterdam vindt u huize 'o tempora, o mores', dat zich al ruim tien jaar dispuuthuis van Ichthus mag noemen. Eens was dit dispuuthuis hét prominente mannenhuis binnen de vereniging. Inmiddels zijn de mannen ‘verdreven’ en zijn er vijf vrouwen in het (nu roze met rode) huis getrokken. Op slechts enkele minuten afstand van het Centraal Station, genieten wij dagelijks van gezellige maaltijden, liters thee en van prachtige uitzichten op één van de voetbalvelden die Rotterdam rijk is. Wilt u eens ervaren hoe het is om in een echt dameshuis terecht te komen? Kom gezellig eens een kopje thee meedrinken!

Adres
Essenburgsingel 108b2
 
3022 EH Rotterdam

 

Huize 'Schone Schijn'

In het prachtige noorden van het mooie Rotterdam bevindt zich een huis die meer dan schijn is. In dit huis zijn vijf dames woonachtig. De dispuutsleeftijd van deze vijf dames varieert van één tot vijf en dit zorgt voor een bont gezelschap. Gezamenlijk eten, sinterklaas vieren, koffie drinken en keihard gillen om een piepklein diertje wat toevallig ook piep zegt, is kenmerkend voor het huisleven van Schone Schijn. De onderlinge band wordt door deze activiteiten versterkt en daarmee dragen wij bij aan de onderlinge amicitia. Wees welkom om langs te komen op het onderstaande adres!

Adres
Statenweg 161a
 
3039 HM Rotterdam

C.S.F.R. | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen