Dispuutshuizen
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Dispuutshuizen

 Huize 'Casa Nova' 

Op de westoever van de Delfshavense Schie ligt de mooie Mathenesserweg, de levensader vanaf de ring naar het centrum van Rotterdam. Deze strategische plaats bevindt zich op steenworp afstand van het Centraal Station, mits je hard gooit. Juist hier bevindt zich Huize Casa Nova, het mannelijkste huis van Ichthus. In de woonstede van zes mannenbroeders van onze civitas gaan studie, gezelligheid en FIFA hand in hand. De luxueuze voorzieningen, tongstrelend bier, een riant dakterras en vele andere gemakken maken het leven er uiterst goed. Met hun masculiniteit, wijsheid en inzet leveren de heren een onmisbare bijdrage aan Ichthus. Zij staan altijd open voor een gezellige borrel!

Adres

Mathenesserweg 21c
 3027 HD Rotterdam
 

 

Huize 'Bonaparte' 

Slechts 10 minuten verwijderd van de voetbaltempel van Nederland is Huize Bonaparte in het zwoele zuiden van Rotterdam het lichtend licht te midden van een donkere omgeving. Rijk gevulde boekenkasten, filosofische discussies en goede borrels typeren dit actieve dispuutshuis, waar 5 heren elkaars kennis en studentikoziteit naar een hoger niveau tillen. Daarnaast wordt de Civitas door deze heren een warm hart toegedragen, wat ertoe leidt dat zij een onmisbare bijdrage leveren aan alle facetten die de Civitas rijk is. Wees welkom om in de ruime en sfeervolle woonkamer te genieten van de aanwezigheid van deze heren en de geneugten des levens.

Adres
Bonaventurastraat 97C
 3081 HC Rotterdam
 

 

Huize 'Beaufort' 

Als u over dé brug afdaalt naar het zuiden van Rotterdam komt u als eerste langs een pareltje van Ichthus, namelijk Huize Beaufort! Al bijna 2 jaar mag zij het predicaat ‘dispuuthuis’ dragen. Omgeven door vele nationaliteiten is geen dag op Zuid hetzelfde, zo ook niet in Huize Beaufort. Tevens zorgt de gigantische hoeveelheid shoarmazaken op loopafstand ervoor dat de 4 heren zich elke dag opnieuw kunnen laven aan een divers maal.

Samengevat: Groots en hoog verheven existeren de bewoners van Huize Beaufort in het prachtige Zuiden van Rotterdam!

 

Adres

 
Millinxstraat 48b 
 
3081 PP Rotterdam
 

 

Huize 'Aurora' 

Aan de altijd levendige Mathenesserweg bevind zich Huize Aurora, een prachtig onderkomen waar drie dames de boel onveilig maken. De woonkamer is de trots van het huis en hier drinken we dan ook regelmatig een kopje thee of een wijntje. Een van onze huisgenoten heeft een verrassende voorkeur voor roze waardoor ons huis in roze gehuld is. Onze plantenvrouw doet er alles aan om onze geliefde groene baby’s (planten) in leven te houden. Verder zijn we sinds kort de trotse eigenaars van een wasmachine waar onze verloofde huisgenoot alvast wat was skills opdoet. Als u zich toevallig nog eens een keer in het verre westen bevind, dan bent u van harte welkom in ons nederige stulpje.

Adres

Mathenesserweg 155b2
 3027 HR Rotterdam
 

 

Huize 'Labyrinthos' 

Huize Labyrinthos, voor de onbekende een doolhof zonder logica, maar voor de bewoners een waar oord van rust en vol van levensvreugde. Dit roemruchte dispuutshuis, dat al meer dan 25 jaar een onmisbaar onderdeel van de Ichthiaanse studentencultuur is, bevindt zich tussen de Euromast en de Erasmusbrug in het Scheepshavenkwartier, op steenworp afstand van de pittoreske Veerhaven. Samen met haar tien inwoners kenmerkt dit huis zich door stijl, gastvrijheid en diversiteit. De bewoners houden van momenten aan de Maas en in Het Park en genieten met elkaar van de schoonheid van Ichthus en het leven in Rotterdam. Voor eenieder die op zoek is naar pais en vree en het goede van het leven: weest welkom om de geheimen van dit dispuutshuis te ontdekken!

Adres
Calandstraat 8b
3016 CB Rotterdam
 

 

Huize OTOM

Aan de meest mooie Essenburgsingel in het Westen staat uw favoriete dispuutshuis. Huize ‘O Tempora O Mores’, oftewel OTOM, wordt gekenmerkt door het shockerend aantal traptreden, heerlijk grote kamers, fantastische nieuwjaarsborrels en het verhaal over de onderbuurman. Regelmatig wordt er door de inwonende amicae samen een hapje gegeten en/of de fles ontkurkt. De 4 civieten die dit huis bewonen zult u overigens allen kennen, het verenigingsleven bloeit er volop. Mocht u ook eens willen genieten van deze gezelligheid, twijfel dan niet om eens een appje te sturen naar een van ons. U bent van harte welkom!

Adres
Essenburgsingel 108b2
 3022 EH Rotterdam
 

 

Huize 'Schone Schijn'

In het prachtige noorden van het mooie Rotterdam bevindt zich een huis dat meer dan schijn is. In dit huis zijn vijf dames woonachtig. De dispuutsleeftijd van deze vijf dames ligt vrij hoog, ze staan dan ook al met één been in het burgerleven. Gezamenlijk eten, koffiedrinken, borrelen en af en toe eens al gillend op muizenjacht, is kenmerkend voor het huisleven van Schone Schijn. De onderlinge band wordt door deze activiteiten versterkt en daarmee dragen wij bij aan de onderlinge amicitia. Wees welkom om langs te komen op het onderstaande adres!

Adres
Statenweg 161a
 3039 HM Rotterdam
 

C.S.F.R. | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen