Amicitia
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Amicitia

Vriendschap, ook wel amicitia genoemd, staat hoog in het vaandel op ons dispuut. Er zijn verschillende activiteiten waarin deze amicitia hoogtij viert. Hieronder een kleine greep hieruit.

 

Borrel

Na alle activiteiten is er de gelegenheid om met elkaar na te praten en te borrelen. Daarnaast organiseert de amicitiacommissie regelmatig een borrel in één van de dispuutshuizen. Meestal vinden deze borrels plaats op een donderdagavond. Soms kiest de commissie of het huis een thema met dress-code voor de avond. De borrels vormen een ideale gelegenheid om bij te kletsen met dispuutsgenoten.

 

Kerstmaaltijd

Een week voor kerst wordt er een uitgebreide Kerstmaaltijd georganiseerd, waar veel amicitia mee gepaard gaat en waarbij er gelegenheid is om met elkaar bij het Kerstfeest stil te staan.

  

CieVieTours

Eens in de twee jaar wordt er een Buitenlandse Reis georganiseerd, de CieVieTours. Dan vertrekken we met het hele dispuut naar een onbekende bestemming, om enkele dagen op buitenlandse grond te vertoeven. Een commissie regelt een mooi onderkomen en stelt een leuk programma op. Het is een ware vakantie waarin we het land leren kennen, maar ook elkaar. Afgelopen jaren hebben we onder meer de steden Wenen, Venetië en Florence bezocht. De eerst volgende reis zal in mei 2017 zijn. Natuurlijk is de bestemming nog geheim!

  

Plenaire maaltijden

Lezingen en ALV’s worden voorafgegaan door een maaltijd. Deze maaltijden worden geleid door een tafelpraeses en zijn altijd heel studentikoos. Ook de maaltijden tijdens weekenden kunnen soms wel uren duren…

  

Sportactiveiten

Regelmatig wordt er een sportactiviteit georganiseerd. En kunt u maar niet genoeg krijgen van het sporten? Dan kunt u meedoen in de Voetbalgilde of proberen de top van de squashpiramide te bereiken.

 

Overig

Op het dispuut worden regelmatig spontaan activiteiten georganiseerd. Soms doet de amicitiacommissie dit. Zij regelen bijvoorbeeld een poolavondje of een strandwandeling. Maar ook door de leden zelf worden vaak activiteiten georganiseerd.


Landelijk | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen