Landelijk

Het dispuut Ichthus te Rotterdam gaat uit van de Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato. Sinds de oprichting van de C.S.F.R. in 1951, is de vereniging steeds groter geworden. In de loop van de tijd zijn er in totaal negen disputen opgericht:

Regelmatig worden er landelijke activiteiten georganiseerd. Van winterconferentie tot zomerconferentie. En van landelijke muziekdag tot sportdag. Tijdens deze activiteiten is het de kunst om het vaandel van het dispuut veilig te stellen, zodat het niet gebrast wordt door andere disputen.

 

IFES

IFES staat voor International Fellowship of Evangelical Students en is een wereldwijde beweging van christelijke studenten. De vereniging heeft een werkterrein van 150 landen, verspreid over de gehele wereld. In Nederland is IFES een overkoepelende vereniging, waarvan ruim 40 onafhankelijke christelijke studentenverenigingen lid zijn. Naast de C.S.F.R. zijn de volgende ‘bloedgroepen’ aangesloten bij IFES: Ichthus, Alpha, CSR, PBS, Point, RSK en VGS. De diversiteit in christelijke verenigingen is redelijk groot, maar dat maakt een vereniging als IFES juist uniek. Voor meer informatie over IFES kunt u een kijkje nemen op www.ifes.nl.