‘Velis et remis’

Praeses, am. Hans van Beek

Dit jaar zal amicus Hans van Beek de persoon zijn die mag schitteren als praeses. Hij zal met zijn doorzettingsvermogen en gedrevenheid er dit jaar voor zorgen dat Ichthus de juiste koers blijft varen. Daarnaast zal hij ook het bestuur leiden. Amicus Hans woont in het pas toegetreden, dus jongste dispuutshuis, Fort Oud Zuid. Wilt u een discussie van amicus Hans winnen? Ga dan zeker stevig in uw schoenen staan. Hij is een enthousiast persoon en houdt wel van een praatje en ga vooral ook eens op bezoek in Fort Oud Zuid. 

Abactis, ama Mechelien van Pelt

U zal komend jaar elke week verblijd worden met een mooie abactismail. Deze mail zal van onze geliefde abactis, amica Mechelien van Pelt, komen. Met alle plezier steekt ze hier erg veel tijd in, vergeet het dus zeker niet te lezen. Ze is woonachtig op het mooie Rotterdam-Zuid. Amica Mechelien neemt geen blad voor de mond, wilt u een eerlijke mening, klop dan eens bij haar aan. Mechelien heeft erg mooie eigenschappen, luisteren kan ze als de beste uit ons bestuur. Vertel je haar dat je iets leuks gaat doen, zal ze hier dan ook altijd op terugkomen om te vragen hoe het was. Maar als het gaat om belasting ontduiken, laat ze dan niet luisteren maar praten, want na twee jaar fiscaal recht weet ze daar meer van dan u.

Fiscus, am. André Bik

De functie van fiscus zal dit jaar in de handen van amicus André Bik liggen. Voor u erg belangrijk om hem ook iets beter te leren kennen, want u moet hem natuurlijk uw geld toevertrouwen. U kunt hem dat toevertrouwen met een gerust hart. Amicus André is er namelijk erg goed in om alles tot in de puntjes uit te zoeken en uit te denken. Tevens is hij het lid dat tijdens zijn studententijd in de meeste huizen heeft gewoond. Waar een enkeling twee of drie kamers heeft gehad, woont amicus André inmiddels al zeker in de vijfde. Daarnaast is hij erg trots op de plaats waar hij opgegroeid is, namelijk Driebruggen. De dag van amicus André kan namelijk niet meer stuk als hij een straat tegenkomt die de ‘Driebruggenstraat’ heet en hij daar ook nog eens mee op de foto mag.

Assessor, ama Myrthe Steketee

De functie van het assessoraat wordt dit jaar bekleed door amica Myrthe Steketee. Zij is binnen het bestuur degene met de meeste energie. Altijd in voor een spelletje, een lolletje of een goed gesprek. Tevens is zij ook een heel sociaal persoon. Waar sommige mensen een paar vrienden hebben, heeft amica Myrthe er wel 25. Althans, 25 is nog een bescheiden getal. In het weekend is ze vaak te vinden in het o zo mooie Zeeland waar ze dan tijd spendeert met haar vrienden, op het terras in Yerseke. Dit verklapt al enigszins dat zij een echte Zeeuwse is. Dit is tijdens bestuursvergaderingen nog weleens terug te horen in haar uitspraak van woorden, zoals ‘lunsen’ in plaats van ‘lunchen’. Amica Myrthe wordt later een heuse pedagoog, inmiddels studeert ze al drie jaar aan de EUR Pedagogische Wetenschappen. Later kunt u uw kinderen dus bij haar brengen wanneer deze heropgevoed moeten worden.

Vice-Abactis, am. Joël Mak

De functie van vice-abactis mag dit jaar vervuld worden door amicus Joël Mak. Hij is net als amicus Hans, amica Mechelien en amicus André woonachtig op Rotterdam-Zuid. Amicus Joël is een gezellig persoon en altijd in voor een praatje, zo is het bijna niet mogelijk om even een kort belletje met amicus Joël te hebben, want voor u het weet hebt u hem een half uur aan de lijn. U moet erg goed zoeken om bij hem iets van negativiteit te vinden, hij ziet namelijk altijd alles positief in. Naast het besturen van de vereniging probeert amicus Joel af en toe nog een beetje studiepunten binnen te halen om uiteindelijk een fantastische meester te kunnen zijn.