Bestuur
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Bestuur

Praeses

 

Wie met zachtheid beveelt, wordt het best gehoorzaamd. – Seneca

 

Praeses

De voorzittershamer van Ichthus wordt dit jaar gehanteerd door niemand minder dan amica Leanne Oosterwijk. Deze dame kwam ter wereld als vervroegd Sinterklaascadeau en groeide op in het pittoreske Hoevelaken. Na de middelbare school zeer soepel doorlopen te hebben, promoveerde zij zichzelf in 2016 tot Rotterdammer. Hier ging ze geneeskunde studeren, wat haar ook op het lijf geschreven bleek, en zette ze zich vol overgave in voor Ichthus. Na bijna twee jaar in het centrum van onze Maasstad te hebben gewoond, resideert deze krullenkop inmiddels met twee andere dames in het zuiden van Rotterdam. Als praeses bindt Leanne de vereniging samen en leidt zij haar met zachte, doch besliste hand. Verder spreekt ze nu en dan prachtige redes uit. Het leidinggeven zit duidelijk in de genen: haar vader ging haar eenendertig jaar geleden voor als praeses. Haar belachelijke woordgrappen en aanstekelijke lach in combinatie met haar persoonlijke betrokkenheid zorgen voor een octaaf aan vrolijke noten en maken Leanne een praeses uit duizenden!

 

Abactis

 

Schrijven is schrappen. - Godfried Bomans

 

Abactis

Deze mooie knul, amicus Wouter de Voogd, is de hardwerkende abactis van ons dispuut. Met zijn passie voor woorden schrijft hij wekelijks de mooiste stukjes voor de vereniging. En daar houdt het niet op, ook tijdens vergaderingen mag hij zijn plezier in schrijven uiten. De abactis zorgt er namelijk voor dat alles keurig netjes genotuleerd wordt. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle in- en uitgaande post naar andere verenigingen, disputen en organisaties. Amicus Wouter is geboren en getogen in Zeeland waar hij tot zijn studententijd gewoond heeft. Toen hij in 2016 econometrie ging studeren en Ichthiaan werd, is hij uiteraard verhuisd naar het prachtige Rotterdam. Inmiddels is hij, samen met meneer de fiscus, alweer twee jaar trots bewoner van huize Casa Nova. Dit prominente herenhuis staat bekend om zijn balkon waar al menig civiet heeft gebarbecued. Dit deel van het abactiaat is bij amicus Wouter in goede handen. Hij wordt alom geprezen voor zijn kennis over de vereniging, is accuraat, reageert kordaat en weet hoe te handelen. Op zo’n abactis zijn wij als Ichthus trots!

 

Fiscus

 

Geld is als mest: het is alleen goed als het wordt verspreid. - Francis Bacon

 

Fiscus

Dit jaar is het niemand minder dan amicus Hendrik Brons die als fiscus de verenigingskas beheert. Dat hij goede keuzes kan maken heeft hij bewezen door zijn niet nader te noemen geboorteplaats in te wisselen voor de allermooiste rotstad die er is. Inmiddels is amicus Hendrik vijfdejaars lid van Ichthus en is hij woonachtig in het prachtige mannenhuis Huize Casa Nova in Rotterdam-West. Zijn studie Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit staat dit jaar op een lager pitje, zodat hij met frisse energie, scherpte en nauwgezetheid het geld van Ichthus kan beheren. Dat hij affiniteit heeft met omgaan met geld bleek al vroeg in zijn leven, toen hij als peuter met een briefje van €100,- moederziel alleen naar de fietsenmaker mocht van zijn ouders. Bij zijn werk als boekhouder heeft amicus Hendrik deze affiniteit weten om te zetten in het goed kunnen bijhouden en aansturen van fiscale aangelegenheden. Hij heeft nu bij Ichthus de taak om erop toe te zien dat alle geldelijke middelen rechtmatig en nuttig worden besteed en ziet daartoe stipt toe op de inkomsten en uitgaven van ons dispuut. De ruim twee meter lange Ichthiaan is altijd in voor een gesprek en zal u met zijn droge opmerkingen al snel weten te amuseren. Alhoewel hij er een genoegen in schept om zijn vele kleine frustraties te uiten, is amicus Hendrik een bijzonder vrolijke, opgewekte kerel die vanaf grote hoogte het Ichthiaanse geld verspreidt aan degenen die daar recht op hebben.

 

Assessor

 

Men moet ervan overtuigd zijn om te overtuigen, en enthousiasme hebben om de anderen te stimuleren. – Stefan Zweig

 

Assessor

Onze assessor is amicus Leander Breure. Hij werd in 2015 lid van de mooiste vereniging die er is en heeft in de afgelopen jaren veel werk verzet voor het dispuut. Zijn ouderlijk huis in het idyllische Waarder verliet hij al snel om zich te vestigen in het illustere Huize Bonaparte. Hier geniet hij met volle teugen van het studentenleven. Volgens de legendes staat amicus Leander ingeschreven bij de studie bestuurskunde. Met zijn kringleider- en commissie-ervaring is hij helemaal thuis in het wel en wee van Ichthus. Dit komt goed van pas bij het uitvoeren van zijn bestuurstaak. Hij zal er komend jaar alles aan doen om de kersverse eerstejaars een warm welkom te geven en hen vol enthousiasme te begeleiden in hun eerste verenigingsjaar, zodat zij zich met trots en blijdschap een waar Ichthiaan mogen noemen en hun plek op het dispuut vinden. Bij meneer de assessor vinden de eerstejaars een luisterend oor, een welgemeend advies en altijd gelegenheid voor een praatje. Daarnaast valt ook het begeleiden van de bijbelkringen en het onderhouden van het contact met IFES in het takenpakket van de assessor. Als bestuursnestor zorgt meneer de assessor voor een kritische noot op zijn tijd, weet de juiste vragen te stellen en draagt zorg voor een flinke dosis gezelligheid. ‘Vo voor meneer de assessor.

 

Vice-Abactis

 

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan – Pippi Langkous

 

Vice-Abactis

Amica Trudy van de Griend is onze vice-abactis. Zij is geboren en getogen in Numansdorp en is na vele omzwervingen nu opnieuw neergestreken in de stad van Erasmus. In de tussentijd verliet ze al veel vaker voor haar studie haar ouderlijk huis, toen ze ging studeren bij onze ooster- en zuiderburen en in Rotterdam. Het zuiden blijft mevrouw de vice-abactis echter trekken, ze woont bijna dichterbij Barendrecht dan bij Rotterdam Centraal. Ze is inmiddels alweer vierdejaars lid van ons prachtige dispuut en doet daarnaast de studie International Business and Languages. Als vice-abactis houdt ze zich voornamelijk bezig met het aansturen van de vele commissies die Ichthus rijk is en houdt ze het ledenbestand bij. Amica Trudy is een ware aanwinst voor het bestuur: met haar vrolijke karakter en no-nonsense mentaliteit weet zij iedereen te enthousiasmeren en is zij werkelijk onmisbaar.


C.S.F.R. | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen