Bestuur
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Bestuur

Praeses

 

Leiderschap is het in staat zijn te beslissen wat er gedaan moet worden en vervolgens anderen te vinden die het doen. – Dwight D. Eisenhower

 

Praeses

Amicus Marco de Bruijn, de eindbaas van de bende. Onze praeses is geboren in het gat Noordeloos en is in rap tempo verhuisd naar de wereldstad Rotterdam. Hij is woonachtig in huize Fiorenzo en geniet daar met zijn huisgenoten en met hun goudvis volop van het leven. Tevens is hij heer van heerengenootschap Adrastus. Zijn leven bevindt zich in een staat van een op-en-top studentenleven. Student zijn zonder studie is onmogelijk. Daarom kachelt hij af en toe op zijn fietsje naar de Erasmus Universiteit om daar een tentamen te maken. Volgend jaar zal hij starten met een bedrijfskunde master. Als leider met een enorm verant-woordelijkheidsgevoel en oog voor detail gaat hij tot het uiterste. Met een grote dosis gevoel voor humor en een lading aan woordgrappen zorgt hij voor een ontspannen sfeer. Zijn passie voor organiseren, voor mensen en vooral voor God helpen hem om de vereniging een jaar lang in goede banen te leiden!

 

Abactis

 

Ik wens je net zoveel plezier in het lezen, als ik had in het schrijven. – Francis Quarles

 

Abactis

Joanne van Spanje is de abactis van het bestuur. Vanuit Ede vertrok ze naar het meest zuidelijke puntje van Rotterdam, verhuisde ze naar Noord en weer terug naar Zuid. Doordeweeks werkt ze - vrij succesvol - bij Greenchoice, verzet ze ontzettend veel bestuurswerk en zo nu en dan doet ze wat aan haar studie Criminologie. Als abactis is Joanne de typetijger van ons bestuur. Zo stuurt ze iedere week de abactismail, notuleert ze de vergaderingen en correspondeert ze met andere verenigingen, disputen en organisaties. Zo heeft ze al de nodige zin en onzin op papier gezet. Dit alles doet ze met de nodige precisie en toewijding. Nooit zult u Joanne kunnen wijzen op iets dat zij vergeten is. Integendeel; zij is vaak degene die andere bestuursleden op van alles en nog wat moet wijzen. Ze is dus een onmisbare schakel in het bestuur, niet alleen in haar werk maar ook in haar persoonlijkheid: Joanne praat en lacht graag (en dan vooral om haar eigen grapjes).

 

Fiscus

 

Een naald hanteren is zilver, het fiscaat beheren is goud.

 

Fiscus

Bij wie op ons dispuut Ichthus zijn de goudstaven in veiligere handen dan bij mevrouw de fiscus, ama Mariska van Bennekom? Vanuit het Veenendaalse is deze amica naar onze mooie Maasstad gekomen om via een studie Fiscale Economie haar onuitwisbare intrede te doen in de zakenwereld. Daarbij is ze ook fiscus van de C.S.F.R. te Rotterdam, dispuut Ichthus. Een hele aanwinst kunnen wij u wel vertellen! Het bestuurslint van het fiscaat misstaat Mariska zeker niet. Integendeel! Misschien weet u het niet, maar Mariska weet niet alleen goed raad met de financiën, ook naald en draad hanteert ze met veel plezier. Dit laatste kwam onder andere goed van pas bij het aanmeten van de bestuurskleding. Hier en daar een speld erbij en zo konden de amicae van Bestuur de Bruijn netjes voor de dag komen. Altijd in voor een flinke lachsalvo en regelmatig een gevatte opmerking, de studentikoze korte eindjes aan elkaar knopen, scherp en gedreven zijn, professioneel en nauwkeurig; allemaal woorden die haar op het lijf gespeld zijn. Al met al is onze Mariska de juiste vrouw op de juiste plaats en geniet ze met recht alle vertrouwen die wij in haar hebben!

 

Assessor

 

Enthousiasme heeft iets magisch. Het is het verschil tussen middelmatigheid en succes. – Norman Vincent Peale

 

Assessor

Anne-Co de Kat is onze assessor. Haar tomeloze enthousiasme en sympathie verwarmt het hart van eenieder. Zij is het ultieme moederfiguur voor de eerstejaars, waar ze veel tijd mee door zal brengen. Ze zal hen alles bijbrengen over ons dispuut en een introductie geven in de fijne kneepjes van het heerlijke studentenleven. Verder is ze verant-woordelijk voor de eerstejaarsstudiekringen, de bijbelkringen en het contact met IFES. Anne-Co studeert aan de Pabo in Gouda en is lid van Ichthus sinds 2015. Ze woont in een mooi dispuutshuis en is aangesloten bij het prachtige damesgenootschap Islay. Haar roots liggen in Zetten, waar ze uiteraard inmiddels plaatselijke faam heeft verworven door een plekje te bemachtigen in het bestuur van deze mooie vereniging. Anne-Co is uitermate geschikt voor haar functie; ze is vriendelijk, toegewijd en kan naar iemand luisteren als geen ander. Van haar joviale en uitbundige karakter is ook nog nooit iemand verdrietig geworden. De eerstejaars zullen smullen van deze dame!

 

Vice-Abactis

 

Action is the foundational key to all success. – Pablo Picasso

 

Vice-Abactis

Dolf Struijk mag zich dit jaar onze vice-abactis noemen. Drie jaar geleden ruilde hij zijn scholierenleven in Sliedrecht om voor het studentenleven in Rotterdam en daar geniet hij van! Bij zijn studentenleven hoort niet alleen zijn studie bestuurskunde, maar ook wonen in het mannenhuis in het wilde westen, en natuurlijk lid zijn van Ichthus. Dolf is op-en-top student en op-en-top Ichthiaan. Vanaf het begin actief lid, zo heeft hij al menig commissie op zijn naam staan. Ideale ervaring voor zijn taak als vice-abactis, want komend jaar mag hij ruim 15 commissies begeleiden. Daarnaast houdt Dolf zich bezig met de ledenadministratie en het opzetten van de alumnivereniging van Ichthus. Dolf is iemand die van aanpakken weet, dus ook zeker niet te beroerd om overige taken op te pakken. Met zijn kritische en nuchtere blik ziet hij wat er gedaan moet worden, oppert hij nieuwe ideeën en gaat hij vol voor al zijn taken. Om te voorkomen dat enkel in het bestuur genoten kan worden van zijn enthousiasme en activiteiten, houdt hij de leden graag op de hoogte met zijn bestuursvlogs!


Landelijk | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen