Bestuur
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Bestuur

Praeses

 

Leiderschap is de capaciteit om visie te vertalen in realiteit. – Warren Bennis

 

Praeses

Amicus Corstiaan Anker is de eindbaas van de bende. Hij is de Chef-kok die alle ingrediënten bij elkaar brengt en daarbij (probeert) niks in de soep te laten lopen. En dat doet hij goed! Meneer de praeses heeft zo’n drie jaar geleden zijn ouderlijk huis in Waddinxveen verlaten, om te starten met de studies Economie en Recht en om zijn eigen dispuutshuis op te richten, in de allermooiste Rotstad die er is. Intussen is hij verhuisd naar Huize Felix om vandaar de fiets te pakken naar de sociëteit of naar bestuursvergaderingen. Bovenin het trapgat hangt zijn tweede fiets. Het feit dat deze vakkundig is bevestigd, inclusief takelsysteem, doet ons vermoeden dat meneer de praeses dit niet zelf heeft gedaan. Hoe het ook zij, deze tweede stalenros is zijn grote liefde. Als Corstiaan niet aan besturen, studeren of werken (bah) is, is hij onderweg met onze disputaire ‘wielergilde’. Een bezige bij dus. Hij vermengt zijn humor, intelligentie, bevlogenheid, verantwoordelijkheids- gevoel, discipline en gare imitaties tot een heerlijk gerecht.

 

Abactis

 

Spreken is zilver, schrijven is goud.

 

Abactis

Amica Jolette de Visser is de abactis van ons bestuur. Ze is geboren en getogen in het Zeeuwse Aagtekerke, waar ze (bijna) ieder weekend nog te vinden is om haar familie te verblijden met haar aanwezigheid. Alweer drie jaar geleden startte ze met haar studie Economie & Bedrijfseconomie en verhuisde ze naar een dorp onder de rook van Rotterdam. Na een tussenstop in Noorwegen is ze nu woonachtig in het zwoele zuiden van onze mooie Rotstad. Als abactis is Jolette degene die de vergaderingen notuleert en onderhoudt ze contact met andere disputen, verenigingen en organisaties. Last but not least verblijdt ze ons wekelijks met haar schrijfkunsten door middel van de abactismail, welke mooier en groener is dan ooit tevoren. Haar Zeeuwse nuchterheid is een ware toevoeging voor het bestuur en zorgt er geregeld voor dat een vergadering of ander samenzijn onderbroken wordt door een lachsalvo. Jolette is een harde werker en heeft oog voor de mensen om haar heen. Kortom: het is een feestje om met mevrouw de abactis samen te werken!

 

Fiscus

 

Schouten geeft zekerheid!

 

Fiscus

Dit jaar zullen de schamele eurootjes, bitcoins en Zuid-Afrikaanse rands in goede handen zijn bij meneer de fiscus, amicus Casper Schouten. Deze jongeheer is geboren en getogen in de Lingestad Leerdam, waar de basis is gelegd van de Leerdamse kak. In 2014 maakte deze slimme jongen een goede keuze door in de allermooiste stad zijn studies Economie en Recht te gaan volgen. Zijn leven wordt gekenmerkt door kwalitatief uitmuntende keuzes en daar is zijn lidmaatschap van Ichthus eentje van. Zijn wilde rode manen heeft hij geprobeerd kwijt te raken in het zonnige Zuid-Afrika om vervolgens terug te komen zoals een leeuw zijn prooi opeist. Woonachtig in het befaamde dispuutshuis Bonaparte en deel uitmakend van ‘Heerengenootschap Unitas’ heeft hij zo alle Afrikaanse invloeden achter zich kunnen laten. Nu vormt Casper, samen met zijn vier andere bestuursgenoten, een mokers fijn bestuur. Als oudste van deze groep, heeft hij wijze raad en praat klaarstaan, geeft hij constructieve feedback, is zijn bulderlach één uit duizenden en is hij hofleverancier van al het persmateriaal. Zoals een leeuw trots zijn groep regeert, zo zal Casper met trots de verenigingskas beheren.

 

Assessor

 

Creativiteit begint met het stellen van de vraag en het loslaten van het antwoord. – Bert Alkemade

 

Assessor

Amicus Maarten van Ginkel is onze assessor. Deze ondernemende en hardwerkende heer is de motor achter veel activiteiten op het dispuut zoals de bijbelkringen, de eerstejaarsstudiekringen en het contact met IFES. Als toekomstige eerstejaars zal u in de assessor een luisterend oor vinden die met zijn wijsheid u veel kan bijbrengen op elk willekeurig terrein op van het leven. Maarten is met zijn empathie, luisterend oor en creatieve vermogens van grote toegevoegde waarde voor het bestuur en de vereniging. Meneer de assessor studeert Organisatiewetenschappen in Tilburg, en zet dan ook in het bestuur theorie om in de praktijk. Hij is afkomstig uit het rustieke en toch centrale Waddinxveen, op steenworp afstand van de woonstede van meneer de praeses. Hij is trots lid van Ichthus sinds 2015 en is al jaren woonachtig in het zuidelijke dispuutshuis Bonaparte met vier andere kornuiten, waar hij bij tijd en wijle uitraast met zijn knettergekke humor.

 

Vice-Abactis

 

Knowledge is power, but enthusiasm pulls the switch. – Ivern Ball

 

Vice-Abactis

Amica Daniëlle Baan is onze vice-abactis alias commissiewerkpaard. Geboren en getogen in het verre oosten van ons land, had ze geen zin in 'rijssen' en verkaste ze 3 jaar geleden al snel naar de mooiste stad van het land om daar te beginnen aan haar studie Beleid & Management in de Gezondheidszorg. Woonachtig in het wat burgerlijke Noorden (waarmee ze haar wortels blijft verraden) zetelt zij in het damesdispuuthuis dat haar naam waarlijk eer aan doet, 'Schone Schijn'. Haar gelijktijdige keuze om lid te worden van het dispuut is daarbij zonder meer haar beste geweest. Toen haar piekfijne studieresultaten boven kwamen drijven, werd ze binnen de vereniging al snel gescout voor allerhande klussen. Niet voor niets zijn commissies en de aansturing van diverse andere verenigingsonderdelen daarom bij haar in goede handen. Met haar tomeloze energie, vrolijke lach en aanstekelijk enthousiasme zet zij zich optimaal in voor iedere civiet en garandeert zij een vlekkeloos verenigingsjaar!


C.S.F.R. | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen