‘In caritate fundati’

Praeses

Sanne Bor

Abactis

Onze abactis is dit jaar niemand anders dan amica Marit Tazelaar. Zij mag ons iedere week weer verblijden met de abactismail inclusief het abacticaaltje en o.a. de nieuwe rubriek ‘Consumeren met…’ waarin er vooral veel gegeten en gepraat wordt. Deze rubriek komt niet uit de lucht vallen, want amica Marit weet het bestuur elke keer weer te verrassen met een heerlijke maaltijd wanneer de bestuursvergadering bij haar thuis is. Hoewel ze geboren en getogen is in Delft, woont amica Marit ondertussen alweer enkele jaartjes in Rotterdam. Haar studie Conflict Studies zal dit bestuursjaar ongetwijfeld enigszins gaan lijden onder al haar bezigheden die ze voor de vereniging mag verrichten. Amica Marit mag de amicale banden met zusterdisputen en andere externe contacten onderhouden door het versturen van (soms elektronische) brieven. Naast een hele hoop schrijven en typen, is mevrouw de abactis ook nog eens verantwoordelijk voor een tweetal mooie commissies. Deze taken passen goed bij haar, want amica Marit mag met recht een sociaal dier genoemd worden; ze staat open voor een praatje met iedereen!

Fiscus

De man van het geld en het studiekarakter op ons dispuut is amicus Arjen Roelofsen. U kunt amicus Arjen het vrolijkst maken met goede muziek, lekker eten en een koud biertje. Wanneer hij in zijn vrije tijd nog een plekje over heeft besteedt hij dat aan de studie Bedrijfskunde, die amicus Arjen dit jaar hoopt af te ronden. Samen met meneer de assessor en nog twee anderen vertoeft hij in Huize West, dat ligt, u raadt het al, in het westen van Rotterdam. Hier gaat het allemaal gebeuren: het regelen van de locaties voor dispuutsactiviteiten, het versturen van pijnlijke incasso’s, het overleggen met SK-leiders en overige zaken. Amicus Arjen is een aanpakker waarbij ‘niet lullen maar poetsen’ zijn lijfspreuk is. De vergaderingen verlopen door zijn aanwezigheid daarom ook altijd met wat extra efficiëntie. Overigens is hij ook verantwoordelijk voor flink wat commissies, die zeker goed gaan vertoeven onder zijn toezicht. Wanneer amicus Arjen in de buurt is, is er eigenlijk altijd wel sprake van gezelligheid. Flauwe grappen en een beetje stangen staan altijd wel op de planning.

Assessor

Geerten Breure

Vice-Abactis

Amicus Lennart Nijsse is dit jaar onze vice-abactis. Na drie jaar lang heldhaftig heen-en-weer gependeld te hebben tussen thuishaven Barendrecht en Rotterdam, verlaat hij met het aanvangen van zijn bestuurstijd het ouderlijk nest voor het altijd levendige Rotterdam-Zuid. Amicus Lennart staat bekend om zijn altijd aanwezige lach en zijn oprechte interesse in zijn mede-civieten. Op zijn (flauwe) woordgrapjes wacht altijd een lachsalvo, ingezet door amicus Lennart zelf. Hij is een echte bruggenbouwer, vandaar dat onze vice-abactis Civiele Techniek studeert in Delft. Om dit alles te bekostigen bereidt hij als natuurkundedocent scholieren voor op het studentenleven. Daarnaast speelt hij in zijn spaarzame vrije uurtjes trombone. Amicus Lennart begeleidt het komende jaar op stabiele doch immer enthousiaste wijze zo’n vijftien commissies die onder het vice-abactiaat vallen, maakt GIF-jes voor op de PowerPoint, beheert de ledenadministratie en houdt nauw contact met de alumnivereniging. Kortom: onze techneut zet zich op alle vlakken in om de motor van Ichthus draaiende te houden!